19 Ocak 2012 Perşembe

mehmet şehirli,

Mehmet Şehirli
Sözcü Gazetesi


Sayın Mehmet Şehirli,
“Alkışlar Melteme” başlıklı makalenizi (18. 01. 2012) okudum. Bu makalede, sayın Meltem Cumbul’u Los Angeles’ta yapılan Altın Küre ödül töreninde Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözünü söylediği, etkileyici bulduğunuz bu  mesajı dünyaya verdiği için kutladınız.

Sayın Şehirli,

Keşke, neredeyse her Atatürk heykelinin kaidesinde yazılı olan “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözünün hayata nasıl geçebileceği sadece söylenilerek, yazılarak değil, neler yapılması gerektiği de gösterilerek, somut bir şekilde anlatılsa.

Ben, Atatürkü’ün Ruhu’nu şad edeceğine inandığım o sözün hayata nasıl geçebileceğini;  ÇNAEM ‘de (Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi) birlikte çalıştığım Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahir Borak’a yazdığım örneği ekli kapsamlı mektubumun ikinci sayfasında, sondan bir önceki paragrafda, aşağıda görüldüğü şekilde açıkladım:


“Yurdu ve milleti özden çok sevme ilkesi”ni özümsemeyi kitleselleştirebildiğimizde; adaletin sorun olmaktan çıkacağı, bu kadar çok polise, savcıya ve hakime gerek kalmayacağı, böylece, “Yurtta Barış”ın sağlanacağı, diğer taraftan, “diğerkâm kişiliği” edinmenin ise, “Dünyada Barış”ın “olmazsa olmaz” şartı olduğu iddia edilebilir...


Köşenizde değerlendirirseniz çok ama pek çok sevinirim.


Saygılarımla.


Galip Baran
Bilinç Üniversitesi (1) Kurucusu


TEL: (0252) 382 34 77 / (0535) 844 84 76
E-POSTA: galipbaran@windowslive.com
WEB: www.bilinc-universitesi.blogspot.com / www.galipbaran.blogspot.com

(1)      Bilinç Üniversitesi’nin işlevi: “Bilgi Çağı”  üniversitelerinin, zamanla Bilinçoloji Ana Bilim Dalına dönüşebilecek “Bilinç Enstitüsü” ya da “Bilinç Kürsüsü” gibi bölümler kurmalarına yardımcı olmak; böylece, yalnız bilgili değil aynı zamanda bilinçli mimar, mühendis, doktor, sosyolog, psikolog, antrapolog  v.b. meslek mensuplarının yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder